Tuesday, September 21, 2010 | By: Dleina

Mengapa Wanita Begitu Istimewa


Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah le wa t ni, i nak tido lah...."
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak ri ce cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah ke ri ng pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...chec k bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh...ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kaian lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...

baru te ri ngat tak semayang lagi...on da wa y nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check...baju 2 pasang, towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak..telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...

ternampak pulak beg g keje...emm..besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."

masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang...pakai toner...pakai treatment cream...nak la wa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu...

bukak alma ri ...emmm...pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..

dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh...pokok aku dah nak mati ni ha..lu pa dah 3 ha ri tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...g ri ll pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..

ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai ba wa h meja makan pun ade...adoi....ok dah ...

ok dah boleh ba ri ng...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...

aaahh...sedapnya dapat ba ri ng...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...bo ri ng...panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...te ri ma kasih untuk rezekiMU ha ri ini,. ..mohon keberkatan da ri mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....

So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wa nita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

Hantarkan ke 5 WANITA yang anda rasa hebat...pasti anda disayangi kerana memahami mereka...well, women understand women better...
fo wa rd jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, iste ri , dan ka wa n 2 dengan lebih baik lagi...

Tak kira la wa nita berkerjaya atau su ri rumah...setiap wa nita adalah isteme wa dengan cara mereka sendi ri ...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk kepe ri badian dan kebolehan mereka untuk berdika ri ...

HIDUP UNTUK KAUM HAWA!!!


Why Women ARE so Special..... ......... .

Mum and Dad were wa tching TV when Mum said, 'I'm tired, and it's getting late. I think I'll go to bed.'
She went to the kitchen to make sandwiches for the next day's lunches.. Rinsed out the popcorn bowls, took meat out of the freezer for supper the following evening, checked the cereal box levels, filled the sugar container, put spoons and bowls on the table and started the coffee pot for brewing the next morning.

She then put some wet clothes in the dryer, put a load of clothes into the wa sher, ironed a shirt and secured a loose button. She picked up the game pieces left on the table, put the phone back on the charger and put the telephone book into the drawer.
<>She wa tered the plants, emptied a wa stebasket and hung up a towel to dry. She yawned and stretched and headed for the bedroom.

She stopped by the desk and wrote a note to the teacher, counted out some cash for the excursion and pulled a text book out from hiding under the chair.

She signed a birthday card for a f ri end, addressed and stamped the envelope and wrote a quick note for the grocery store. She put both near her bag.

Mum then wa shed her face with 3 in 1 cleanser, put on her Night Solution & age fighting moistu ri zer, brushed and flossed her teeth and filed her nails.

Dad called out, 'I thought you were going to bed.' 'I'm on my wa y,' she said. She put some wa ter into the dog's dish and put the cat outside, then made sure the doors were locked and the patio light wa s on.

She looked in on each of the kids and turned out their bedside lamps and radios, hung up a shirt, threw some dirty socks into the basket, and had a b ri ef c onversation with the one up still doing homework.

In her own room, she set the alarm; laid out clothing for the next day, straightened up the shoe rack.

She added three things to her 6 most important things to do list. She said her prayers, and visualized the accomplishment of her goals.

About that time, Dad turned off the TV and announced to no one in particular. 'I'm going to bed.' And he did...without another thought.

Anything extraordinary here?

Wonder why women live longer...? 'CAUSE THEY ARE MADE FOR THE LONG HAUL...... (and we can't die sooner, we still have things to do!!!!)

Send this to five phenomenal women today...they' ll love you for it! For wa rd this to as many men as you can so that they know why women are so special ??

..whether a housewife or a working woman, every woman is special in her own wa y..

if U men agree, hand on heart, that women are special, just respect them as they are ...and their ind ividualism and independence.

Cheers to womankind!

Just 4 u

All info 4 my visitors:

There was an error in this gadget