Tuesday, June 2, 2009 | By: Dleina

Tanjung Piai Johor


Firstly, ako nak mintak maap pada peminat blog ako yg setia sbb dah lame tak update blog. Hehehe, post nie akan menerangkan nape ako dah lame x update blog...

So crite nyer camnie, pada ari jumaat malam yg lepas (kira malam sabtu la) ako dgn family turun ke Johor Bahru (kg mak ako tue). Sampai kat sane, sepupu ako sibuk nak bawak kitorg kat satu tempat nie, katanya leh tgk matahari tenggelam, tapi kene lalu hutan bakau dulu. Alamak, ako dah la lemah dgn bakau2 nie, bukannye ape, kalah dgn nyamuk.... Tapi dgr kata dier dah survey sehari sebelumnye semata-mata nak bwk kitorg jejln, rasenyer elok gak ako ikut, ye la, niat nyer murni...... Nasib baik gak ako pegi, rugi ooooo, cantik giler tempat nyer..... 

Nama tempat nie Tanjung Piai, ako rase ade gak antara korang yg penah dgr tempat nie. Tanjung Piai nie kira penghujung Asia (korang tgk la pic peta yg ako letak kat bwh nnt baru korang paham skit)

(cam biasa la, klik pd pics utk view yg lebih jelas)
Nie dgn family ako kat signboard besar nyer....


Takkan ako nak terjemahkan utk korang kot.....


Ha, nie la pete yg ako cakap tue, kira klu korang dtg kat sini leh nampak Indonesia la.


Paham tak papan tanda tue?


Nie view keseluruhan kat tempat lepaknyer. Kat depan tue dah masuk Indonesia.


Rasanyer ako cam dah tembam skit jek (mmg dah tembam pon!) heh! Kat blakang ako belah kiri tue (korang paham ker?) ade hutan bakau tp mase tue air tgh pasang. Tak nampak sgt la bakau nyer...(apa yg ako cakap nie?! ah! bantai je la!)


Nie cousin ako yg paling rapat dgn ako (Namenyer Norliza tp ako panggil Ija jek), kat sebelah tue hubby dier (Zaidi).... Luvly couple kan?


Mum and dad....


Jemput makan kacang.....


Mari! mari! jualan murah!!! Laku la produk kacang tue lepas nih.


Sian bapak ako, heh. Angin best kat situ (tak dpt angin camtu kat KL), tue yg sempat landing.


Penunjuk arah, sumer direction ader termasuk la negara luar mcm paris, us dsb.


Atok ku yg tersayang......


Tgk signboard nie teringat lak Keliwon, heh. Pulau nyer yg kat belakang tue. Byk gak kapal kat sini. Siap Q lg, tunggu giliran kat pelabuhan kot....


Hah, cantik kan sunset nih....


Nie ader lagi.....


Nie pon ader lagi.....


Nie nie pon ader lagi....


Nie nie nie pon ader lagi.....


Nie nie nie nie pon ader lagi.... hoh! braper byk nie da....
Cuma satu jek ako nak cakap 'SUBHANALLAH'. Erm ako rase kan, ako berada dlm career yg salah kot, pandai gak ako ambik gambor yg cantik2 nih kan? Apa pendapat korang? (Perasan sebenornyer.......) Korang ambik la, leh wat wallpaper......


Atok ku yg comel...


Peace!!!


Yg nie cousin ako yg ambik mase dier g survey tue... mase tue air laut surut. Tp cantik gak kan....?

Tue je la yg sempat ako post kat blog utk kali nie, alaaaa terubat gak rindu korang kan? Hihihihi, byk lg gambo yg ako ambik, tp nie antara yg terbaik.... Ari ahad baru bertolak balik KL, smpi pon dekat kul 10pm. Rase tak puas lak balik kg kali nih, takpe takpe.... JB! tunggu ako!!!!


0 comments:

Post a Comment

Just 4 u

All info 4 my visitors:

There was an error in this gadget